vineri, 23 iunie 2017

Festivalul Medieval Curtea Domnească 7-9 iulie 2017


Lume, Lume, vă invităm cu drag la Curtea de Argeș unde, pentru al patrulea an consecutiv, Orașul Regal va răsuna de cântec, joc și voie bună, dar mai ales de clinchet de săbii încrucișate! Anunțăm cu mare fast deschiderea Festivalului Medieval Curtea Domnească, la care, ca de fiecare dată veți putea asista la demonstrații de luptă, parade militare, ateliere diverse și concerte susținute de unele dintre cele mai în vogă nume ale momentului!

Așadar, trimitem răvaș către domniile voastre să vă adunați în data de 7 iulie, cu mic cu mare în Curtea de Argeș, unde chiar de la primele ore ale dimineții vor mărșălui sub privirile argeșenilor cei de la Societas Milites Getae. Ziua va continua cu diferite demonstrații realizate de iscusiții cavaleri, până la lăsatul serii unde Grazziela Marineață, Pontice și Trei Parale vor face să răsune acordurile lor peste tot în oraș, până târziu în noapte.

Ziua a doua a Festivalului va debuta cu obișnuita deja paradă prin oraș a celor de la Societas Milites Getae, însoțiți de Fanfara Centrului Cultural Argeș. Alături de ei vor fi și colegii de la Muzeul Municipal Câmpulung dar și membrii Clubului de Istorie Militară. Peste zi, vă invităm la atelierele medievale, unde veți putea afla o multitudine de informații despre traiul argeșenilor de altădată. Ziua se va încheia în acordurile de chitară ale celor de la Centrul de Cultură și Arte George Topîrceanu, cu melodiile pline de esență și sentiment ale lui Tică Lumânare, dar și cu trilurile pline de savoare ale trupelor Truverii, Spitalul de Urgență și inegalabila Iris!

Ultima zi a Festivalului Medieval Curtea Domnească va debuta cu parada și demonstrațiile de luptă ale celor de la Societas Milite Getae, urmând ca pe tot parcursul zilei scena să fie luată cu asalt de jocurile și cântecele populare ale invitaților noștri: Ansamblul Doina Bascovului, Rapsozii Bascovului, Rapsozii Argeșului, Ansamblul Argeșul, Ansamblul Doruri Muscelene, Ansamblul Doina Argeșului, Elisabeta Turcu și Petrică Mâțu Stoian.

Vă așteptăm cu mic, cu mare la o nouă ediție plină de savoare și culoare a Festivaluui Medieval Curtea Domnească! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu