marți, 30 mai 2017

Lansare Regală la Muzeul Municpal


În sala arhiplină a Muzeului Municipal Curtea de Argeș, Principele Radu a lansat luni, 29 mai, volumul “Povestea Castelului Peleș” apărut la editura Curtea Veche Publishing. 

Înainte de lansare, Principele Radu a vizitat sălile Secției de Istorie ale Muzeului, managerul acestuia domnul Ștefan Dumitrache având deosebita onoare de a-i relata despre istoricul obiectelor muzeale într-un tur ghidat. Principele s-a arătat deosebit de interesat de patrimoniul muzeal al instituției din Curtea de Argeș, dat fiind că aceasta reprezintă principalul păstrător al memoriei destinului Casei Regale.


"Nu este exagerat să spui că, atât Curtea de Argeș, care astăzi este Oraș Regal, cât și Sinaia, sunt două pietre la temelia zidului continuității românești. Fiecare dintre ele are valoare artistică și religioasă, dar ce le deosebește fundamental de alte ctitorii din țară este această dimensiune a durabilității. De aceea, am ținut foarte mult ca primul oraș al țării în care mergem cu volumul să fie Curtea de Argeș(...). A existat o primă fază în care domnitorul Carol a luat în considerare ridicarea unei reședințe aici. În cele din urmă, a luat înțeleapta hotărâre ca reședința cea mai durabilă, adică cea de odihnă veșnică, să rămână în locul acesta atât de frumos", a declarat Principele Radu.


Lansarea a fost primită cu entuziasm de către locuitorii din Curtea de Argeș și admiratorii Casei Regale, participanții fiind bucuroși că Principele Radu a ales promovarea ei în orașul lor, drept primă destinație din turneul de dedicat acestui volum. 


"Sunt foarte norocos pentru că am avut ocazia să-mi îndeplinesc această datorie de a aduce în librăriile României, practic pentru prima oară, un album despre Castelul Peleș, deoarece precedentele broșuri sau lucrări care au fost scrise, erau mai degrabă cu caracter științific" a mai declarat Alteța Sa Regală.


Povestea Castelului Peleș vă așteaptă să îi descoperiți secretele chiar de la Principele Radu, în volumul lansat ieri, pe care îl puteți găsi deja în librării.

Un comentariu:

  1. Felicitari dlui Dumitrache Stefan !principelui Radu ...Poate dd acum se va implica mai mult in mai multe activitati in Orasul Regal CURTEA DE ARGES ...

    RăspundețiȘtergere