marți, 14 martie 2017

Întemeierea Țării Românești. Radu Negru Vodă între legendă, mit și adevăr


Muzeul Municipal Curtea de Argeș vă invită joi, 16 martie 2017, orele 13.oo, în Sala Basarab, la lansarea volumului "Întemeierea Țării Românești. Radu Negru Vodă între legendă, mit și adevăr" semnat de Cornel Bîrsan, Cristian Moșneanu și Adrian Anghel. 

Autorii au reușit, după ani întregi de documentare și cercetare, să ajungă la concluzia că Radu Negru Vodă, care a fost Voievodul Făgărașului până în anul 1290, a “Descălecat și Întemeiat Țara Românească”, asemeni lui Bogdan Vodă, Voievodul Maramureșului care a fost “Descălecătorul și Întemeietorul Moldovei”!

Concluziile cercertărilor și argumentările acestora s-au concretizat în volumul de față care acum se prezintă și în fața publicului din Curtea de Argeș. Vă invităm joi, 16 martie la Muzeu pentru a afla chiar de la autori detalii importante legate de una dintre figurile marcante ale istoriografiei Țării Românești, Radu Negru!

Despre autori: 

Cornel Bîrsan s-a născut la 1 septembrie 1960, în localitatea Satu-Mare, jud.Satu-Mare. A absolvit Institutul Politehnic “Gheorghe Asachi” Iași, Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri. Este autor al lucrărilor: Revanșa Daciei, Editura Obiectiv Craiova, 2003 și Istorie Furată.Cronică Românească de Istorie Veche, Editura Karuna Bistrița, 2013.

Cristian Moşneanu, născut la 10 august 1984 în satul Dobrota, comuna Gornet-Crivov, judetul Prahova. Are studi universitare de inginerie dar şi istorie cu specilizare în istorie contemporană şi arhivistică. Este autor al lucrărilor: Gânduri şi Rânduri, Editura Explorator Ploieşti, 2014 și Lăsând totul în vânt, Editura Librex, Bucureşti, 2016.

Membru permanent al colectivului de redacţie al revistei online scrieliber.ro (2012- prezent), fondator al publicaţiei online vinicius.ro (2013), colaborator al revistei online istoreiveche.ro (2013).

Anghel Adrian, născut la 19 aprilie 1989, la București. A absolvit Facultatea de Matematică și Informatică din Universitatea Bucuresti, promotia 2011 și a urmat masteratul în „Inginerie Software” la aceeași facultate, absolvind în 2013. Din anul 2013 este administratorul site-ului cu profil de istorie: http://istorieveche.ro.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu