duminică, 9 octombrie 2016

Fierul de călcat - de la metal la eleganță



Muzeul Municipal Curtea de Argeș are plăcerea să vă invite joi, 13 octombrie a.c, orele 17.00, la vernisajul expoziției itinerante: "Fierul de călcat - de la metal la eleganță". Cu această ocazie, la Secția de Etnografie a Muzeului, situată în incinta Casei Dumitru Norocea, din Str. Victor Ștefănescu nr. 8, vor fi expuse peste 50 de modele de fiare de călcat, din secolele XIX-XX. Obiectele fac parte dintr-o colecție privată, aparținând domnului Maior (R) Răzvan Florin Leșevschi.

Fierul de călcat, un obiect atât de uzitat în zilele noastre dar, foarte apreciat în vechime a cunoscut de-a lungul vremii diferite transformări. De la primele modele apărute în China, la cele cu cărămidă sau cărbuni încinși, decorate cu diverse motive și până la cele electrice de astăzi, fiarele de călcat au beneficiat de o evoluție uimitorare. Poveștile pe care le spun, piesele de vestimentație pe care le-au netezit și care aparțineau altădată unor oameni de vază, precum și simbioza dintre metal, lemn și țesătură sunt motive perfecte pentru a dedica acestor obiecte o întreagă expoziție.

Și, dacă alăturăm aici și prezența colecționarului la vernisaj care, ne va relata cum s-a născut această pasiune a domniei sale, care sunt poveștile care însoțesc diferite piese din colecția sa, avem rețeta perfectă pentru a petrece într-un mod plăcut, câteva ore încărcate de simbolism, istorie, pasiune și cultură.

Vă invităm, așadar, să fiți alături de noi la vernisaj, pentru a putea împărtăși împreună darul unei pasiuni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu